BigBank

BigBank on virolainen pankki, joka on erikoistunut kulutusluottoihin sekä määräaikaisiin talletuksiin. BigBankin pääkonttori on Virossa ja sivuliikkeitä sillä on Suomessa, Latviassa ja Liettuassa. Se tarjoaa palveluja myös Saksassa ja Itävallassa. BigBank on perustettu Suomeen lokakuussa 2009 ja joulukuussa Suomeen avattiin ensimmäinen palvelukonttori, joka sijaitsee Helsingin Kampissa.

BigBank on joustavampi kuin monet muut Suomessa toimivat alan yritykset. Sieltä saa lainaa aivan minkä tahansa pankin asiakas. Oman pankkitilin ei siis tarvitse olla BigBankissa. Jos asiakkaalle tulee maksuvaikeuksia, niin BigBank voi myöntää hieman lyhennysvapaata, joko niin että maksaa pelkkiä korkoja tai niin että ei maksa mitään. Lainan voi myös maksaa takaisin ihan milloin tahansa ennen eräpäivää. Lainaa voivat saada BigBankista myös ulkomaalaiset, joilla on oleskelulupa Suomessa. Lainanhakijan ei siis tarvitse olla Suomen kansalainen.

Lainahakemuksen voi jättää BigBankin verkkosivuilta tai soittamalla heille. Yhteystiedot löytyvät selkeästi heidän verkkosivuiltaan. Lainaa voi saada 500 – 10 000 euroa. Kulutusluottoa voi saada 500 – 4000 euroa. Kulutusluoton takaisinmaksuajan voi itse valita väliltä 6 – 60 kuukautta. BigBankin verkkosivuilta näkee hyvin selkeästi, että kuinka paljon laina tulee maksamaan. Siellä on mainittu korot, sopimuspalkkiot sekä tilinhoitomaksut.