Asuntolainan korot lähtevät nousuun

Korkojen on ennustettu lähtevän nousuun. Laman selkä on taitettu ja pikkuhiljaa lainojen korot lähtevät kipuamaan ylöspäin. Luvassa ei ole missään nimessä nopeaa kasvua, vaan ainoastaan elpymistä pikku hiljaa. Muun muassa Timo Lindholm, joka on Suomen Yrittäjien pääekonomisti, vieraili juuri aamutelevisiossa ja kertoi tällaisen mielipiteensä. Hän mainitsi myös, että hän ei usko asuntokuplan puhkeamiseen. Hänen mukaansa kuluttajat sekä Suomen talous pärjäävät tulevaisuudessakin.

Kesän aikana useat tahot ovat uutisoineet siitä, että halvan lainarahan aika on ohi ja viimeistään vuoden 2010 lopussa historiallisen alhaiset korot alkavat olla mennyttä elämää. Kaikkien asuntovelallisten kannattaa varautua tähän ja varmistaa, että oma talous on kunnossa.  Toki tavallista matalampi korkotaso säilyy meillä vielä jonkin aikaa.

Koko heinäkuun ajan Euribor-korot nousivat ja Euribor oli heinäkuussa 1,47 prosenttia. Pankeille tuli suuria paineita myös nostaa omia viitekorkojaan, sillä maailman finanssimarkkinat vaativat sitä. Vuoden 2010 ajan kannattaa lainansa sitoa mahdollisimman alhaiseen ja lyhytaikaiseen Euriboriin ja sitten aivan vuoden lopussa kannattaa valita 12 kuukauden Euribor. Näin saa parhaimman taloudellisen hyödyn nykyisistä matalista koroista. Vuoden lopussa kannattaa myös miettiä vaihtoehtoisesti kiinteää kalliimpaa korkoa, varsinkin jos on todella suuri asuntolaina. Hyvä vaihtoehto on sitoa suuresta lainasta puolet kiinteään viiden vuoden korkoon ja toinen puoli Euriboriin.

Suomalaisilla kuluttajilla on nyt entistä suurempi usko tulevaisuuteen sekä omaan talouteensa. Se on vaikutusta siitä, että talous on hiljalleen elpymässä.

This entry was posted in Asuntolainat and tagged , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *