Luottokortit

Luottokortti on kortti, jonka haltija saa kortin myöntäneeltä yhtiöltä luottoa omia menojaan varten. Luottokortti on maksuaikakortti, johon luottokorttiyhtiön asiakas on saanut luotto-ominaisuuden. Luottokortteja on monia erilaisia ja niitä myöntävät niin pankit kuin luottoyhtiötkin. Luottorajoja eli luottolimiittejä on myös erilaisia, toisissa luottokorteissa luottoraja on korkeampi kuin toisissa. Useimmiten luottoraja on sidoksissa luottokortin haltijan tuloihin.

Luottokortilla saa yleensä korotonta maksuaikaa noin kuukauden ja sen jälkeen voi valita, että maksaako summan heti pois vai pienemmissä erissä. Jos ei maksa luottoa kerralla takaisin, niin luotolle täytyy alkaa maksamaan korkoa. Korot hieman vaihtelevat riippuen kortin myöntäjästä. Usein korko on noin 3 kk Euribor + noin 7,5 %.

Suomessa yleisimmät luottokortit ovat Visa, MasterCard, Diners Club ja American Express. Näistä Visaa ja MasterCardia haetaan omalta pankilta ja Diners Clubia ja Amexia suoraan niiltä yhtiöiltä. Luottokorteissa on eroja ja toiset kortit tarjoavat enemmän etuja kuin toiset. Diners Clubin edut ovat ehkä kaikkein parhaimmat ja heillä on todella kattava palkkiojärjestelmä. Vertailu joka tapauksessa kannattaa.

Nämä kaikki edellä mainitut luottokortit käyvät maksuvälineinä ympäri maailman yli miljoonissa eri paikoissa ja niillä voi tehdä käteisnostoja niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Luottokortteja myönnettäessä henkilön taustat tutkitaan tarkkaan ja maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla. Yleensä luottokorttiyhtiöt vaativat myös 18 vuoden ikää sekä säännöllisiä tuloja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *