Lainat

Laina on rahasumma, jonka saat jostain rahalaitoksesta, joka pystyy myöntämään lainoja. Lainanantaja antaa rahaa ja lainanottaja maksaa lainaa takaisin yleensä kuukausittain. Lainan maksun yhteydessä maksetaan lainaa taikaisin sekä lainan korkoa joka määräytyy lainamarkkinoiden mukaan. Lainan korkoon vaikuttaa lainan summa, takaisinmaksuaika ja yleinen korkotaso. Yleisen koron lisäksi rahoituslaitokset ottavat oman palkkionsa niin sanotulla lainamarginaalilla joka lisätään korkoon kuluksi asiakkaalle.

Erilaisia lainoja on erilaisiin tilanteisiin.

Lainan kustannuksissa vaikuttaa paljon lainasumma sekä takaisinmaksuaika. Korko on suurin kuluihin vaikuttava erä, joka kannattaa tarkistaa oman luoton osalta. Lainankorkoon voi myös itse vaikuttaa. Jos haluaa säästää lainankuluissa, kannattaa laina kilpailuttaa parhaan lainatarjouksen saamiseksi. Kilpailuttamalla saat selvää säästöä ehdoissa ja takaisinmaksuajassa.

Kilpailutus on hyvä tehdä myös silloin, jos käytössä on useampi laina eri yhtiöistä. Yhdistämällä useammat pienemmät lainat saat selvää säästöä kuukausimaksuissa sekä korossa. Voit yhdistää esimerkiksi kulutusluoton, luottokortin, autolainan tai remonttilainan yhdeksi selkeäksi kokonaisuudeksi. Kilpailutus ja lainojen yhdistäminen onnistuu hyvin siihen erikoistuneen palvelun kautta. Kannattaa lukea kokemuksia miten palveluiden käyttö on muilla onnistunut ja kuinka paljon on saatu säästöä yhdistelylainalla.

Comments are closed.