Vakuutukset

Vakuutukset saa Suomessa yleensä samoista yrityksistä, jotka tarjoavat myös pankkipalveluita. Kaikista vakuutusyrityksistä ei saa kaikkia mahdollisia vakuutuksia vaan vakuutusyritykset ovat erikoistuneet tietyn alan tai tietyn tyyppisiin vakuutuksiin. Tunnettuja vakuutusyhtiöitä Suomessa ovat Tapiola, Fennia, Nordea (Tryg), Pohjola, If (Sampo), Ilmarinen, Turva, Varma, Pohjantähti, Kaleva ja Lähivakuutus.

Yleisimmät vakuutukset ovat lakisääteiset, jos omistaa esimerkiksi auton tai on yrittäjä. Autovakuutus ja kotivakuutus on kuluttajilla yleisimmät vakuutukset. Yrittäjän täytyy hoitaa työntekijöidensä sairasvakuutukset ja tapaturmavakuutukset. Vakuutusyhtiöt tekevät vakuutuksilla tuottavaa bisnestä, joten kannattaa olla tarkkana mitä vakuutuksia itse ottaa ja mitä todellisuudessa tarvitsee.

Yleisimpiä vakuutuksia joita yksityishenkilö tarvitsee.

  • Kotivakuutus. Kodin ja kodin irtaimiston suojaamiseen kannattaa ottaa kotivakuutus, vaikka asuisi vain vuokralla eikä itse omista asuntoa.
  • Autovakuutus ja liikennevakuutus. Auton omistajien täytyy ottaa pakollinen liikennevakuutus ja monet ottavat myös vapaaehtoisen kaskovakuutuksen.
  • Matkavakuutus. Kaikille matkailijoille suositellaan matkavakuutusta. Paljon matkustavilla kannattaa olla jatkuva matkavakuutus, joka on voimassa ympäri vuoden.
  • Eläkevakuutus. Vapaaehtoinen eläkesäästäminen on yhä yleisempää, jos haluaa turvata isomman eläkkeen vanhuudenpäiviä varten.
  • Sairasvakuutus. Varsinkin lapsilla sairasvakuutus helpottaa hoitoon pääsyssä, kun lapsi sairastaa.

Comments are closed.