Koiravakuutusten vertailu on vaikeaa

Tutkimusten mukaan noin joka viidennellä suomalaisella koiralla on koiravakuutus. Luonnollisesti koiravakuutuksia on useimmiten rotukoirilla kuin sekarotuisilla koirilla.

Koiravakuutuksia on todella vaikeaa vertailla, sillä eri vakuutusyhtiöillä on hyvin erilaiset käytännöt koiravakuutuksissa. Tästä syystä monilla saattaa jäädä koiravakuutus jopa ottamatta, koska niiden miettiminen on niin hankalaa.

Jotkin vakuutusyhtiöt eivät myy erikseen koiravakuutuksia, vaan koiran vakuuttaminen kytketään kotivakuutuksen yhteyteen. Jotkut vakuutusyhtiöt tarjoavat vain esimerkiksi kahta eri vakuutusvaihtoehtoa ja jotkut räätälöivät vakuutuksen aina tapauskohtaisesti erikseen.

Kun miettii sitä, että millainen vakuutus olisi järkevä omalle koiralle, niin kannattaa ajatella tilannetta kokonaisvaltaisesti. Tarvitseeko koiralle henkivakuutusta vai riittääkö eläinlääkärikuluvakuutus? Entä haluaako, että vakuutus kattaa osan lääkärikuluista vai niin, että vakuutus kattaa koko laskun ilman omavastuuta?

Koiran rotu on oleellinen asia hintavertailussa. Suurimmat vakuutusyhtiöt katsovat eri rotujen sairastilastoja ja sen perusteella määrittelevät kunkin rodun vakuutusmaksut. Toisista koiraroduista joutuu maksamaan jopa kaksinkertaisen vakuutusmaksun toisiin verrattuna. Jos koiran omistaja on Kennelliiton jäsen, niin koiravakuutuksesta saattaa saada alennusta.

Kilpailuttaminen vakuutuksissa kannattaa ja kaikkiin ehtoihin kannattaa tutustua huolellisesti.

This entry was posted in Vakuutukset and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *