Korot syksyllä 2010

Heinäkuussa 2010 kolmen kuukauden euribor oli 0,58 %, kuuden kuukauden euribor oli 0,849 % ja 12 kuukauden euribor oli 1,373 %.

Euriboriin sidottujen lainojen keskikorko oli heinäkuussa 1,97 % ja kiinteään korkoon sidottujen lainojen keskikorko oli 4,21%. Korko muodostuu korosta sekä pankin marginaalista. Pankin marginaalit ovat vuonna 2010 olleet noin 0,8 – 1 %.

Nyt näyttää siltä, että euriborit ovat selkeästi nousussa. Nousu on kuitenkin ollut loivaa ja mitään radikaalia nousua ei vuoden 2010 loppuun mennessä ole luvassa. Luultavasti euriborit jatkavat nousuaan vuonna 2011, mikäli talouskasvu jatkaa elpymistään. Asiantuntijat ennustavat, että niiden nousu saattaa hieman nopeutua nykyisestä.

Jos ottaa asuntolainan nyt ja onnistuu neuvottelemaan hyvän kiinteäkorkoisen lainan seuraavaksi pariksi kymmeneksi vuodeksi, niin se on melko houkutteleva vaihtoehto. Euriboriin sidottujen asuntolainojen korot nousevat aivan varmasti asiantuntijoiden mukaan, mutta sitä ei tiedetä, että kuinka paljon.

Jos asuntolaina on tasaisin erin takaisinmaksettava ja kytketty euriboreihin, niin maksuaika saattaa venyä todella paljon suunniteltua pidemmäksi, mikäli korot nousevat vielä monta prosenttiyksikköä.

This entry was posted in Asuntolainat and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *