Korkokatto

Viime vuosina asuntolainamarkkinoille on tullut korkokattotuotteita. Ne ovat ikään kuin vakuutuksia, joilla taataan se, että vaikka markkinakorot nousisivat räjähdysmäisesti, niin asiakkaan lainan korko ei nouse yli tietyn rajan. Pankki perii tästä palvelusta melko korkean hinnan, joten kannattaa miettiä, että haluaako maksaa tästä esimerkiksi 50 – 100 euroa kuukaudessa.  Ison lainan korkokatto maksaa tuhansia euroja. Vai olisiko viisaampaa säästää sama summa kuukaudessa ja käyttää sitä sitten, jos korot nousevat korkealle.

Etukäteen on aivan mahdotonta tietää, onko korkokatto kannattava palvelu. Sitä voi vain arvailla. Mikäli markkinakorot ylittävät korkokaton rajan pitkäkestoisesti, osoittautuu korkokatto silloin hyväksi sijoitukseksi. Jos omistaa ison asuntolainan ja pelkää korkojen nousua niin paljon, että menettää yöunensa, niin korkokatto saattaa hyvinkin olla loistava sijoitus rahoille.

Jotkut pankit kaupittelevat innokkaasti korkokattopalvelua. Toiset pankit taas suosittelevat mieluummin asuntolainan sitomista pitkiin korkoihin, sillä se suojaa melkein samalla tavalla korkoriskeiltä. Huomattavaa on myös, että pitkien korkojen korot voi vähentää verotuksessa, mutta korkokattoa ei voi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *