Moottoripyörien vakuutuksissa älyttömiä eroja

Moottoripyörävakuutusten viidakko on todella kirjava. Ei voisi uskoa, että niinkin yksinkertaisen vakuutuksen kohteen vakuutukset voivat olla niin erilaisia. Tällä hetkellä motoristin kannattaa todellakin kilpailuttaa moottoripyörävakuutuksensa ja selvittää, että mitä oma vakuutus sisältää. Ero halvimman ja kalleimman vakuutuksen välillä voi esimerkiksi 600-kuutioisella moottoripyörällä olla jopa 2500 euroa vuodessa.

Vuoden 2006 keväällä useat moottoripyörävakuutukset uudistuivat. Vakuutusten maksuperusteeksi tuli moottoripyörän teho/painosuhde entisen moottoritilavuuden tilalle. Tämä aiheutti sen, että jos moottoripyörä on kevyt ja tehokas, niin vakuutusmaksu on suuri ja jos moottoripyörä on raskas ja matalatehoinen, niin vakuutusmaksu on pieni. Lisäksi vakuutusmaksu perustuu moottoripyörän seisonta-aikaan. Jos käyttää moottoripyörää melkein läpi vuoden niin vuosimaksu on suurempi, kuin niillä jotka ajavat vain kesäisin.

Lisäksi moottoripyörävakuutuksen hintaan vaikuttavat omat bonukset, eli että asiakkaan ei ole tarvinnut hakea vakuutusyhtiöstä korvauksia minkään kolarin tms. takia moneen vuoteen. Keskittämisalennuksiakin myöntävät useimmat vakuutusyhtiöt. Lisäksi omaan moottoripyörävakuutukseen vaikuttavat oma ikä ja asuinpaikka.

Moottoripyörävakuutusten hinnat koostuvat siis useasta eri tekijästä. Eroja on myös paljon vakuutusten ehdoissa ja korvausperusteissa, joten omiin vakuutuspapereihin kannattaa tutustua erittäin huolellisesti.

This entry was posted in Vakuutukset and tagged , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *