Osa pikavippiyrittäjistä velkavaikeuksissa

YLE:n ajankohtaisohjelma MOT teki selvityksen, jonka mukaan jopa kolmanneksella pikavippiyrityksistä tai ihmisistä pikavippiyritysten taustalla on jonkinlaisia maksamattomia maksuja. Näitä maksuja olivat muun muassa maksamattomat sakot, maksamattomat vakuutusmaksut tai verovelat. Tässä selvityksessä oli mukana 63 suomalaista pikavippiyritystä Suomen noin sadasta pikavippiyrityksestä. Erittäin tyypillistä on, että yhdellä yrittäjällä on monta eri pikavippiyritystä ja websivustoa. Monen yrityksen jäljet johtavat naapurimaahamme Viroon.

Nykyisen lain mukaan kuka tahansa voi perustaa pikavippiyrityksen. Nyt on tullut voimaan uusi laki, jotta pikavippiyrityksiä saadaan valvottua tarkemmin. Kaikki yritykset nimittäin täytyy rekisteröidä. Siirtymäaika tähän kestää kuitenkin vuoden 2011 kesään saakka, joten vielä voi olla jäljellä pikavippiyrityksiä, jotka eivät noudata hyvää luotonantotapaa.

MOT-ohjelman mukaan kaikkein suosituimmat pikavippiyritykset keräävät todella suuria voittoja, jopa monia kymmeniä prosentteja heidän liikevaihdostaan.

This entry was posted in Pikalainat and tagged , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *