Pikalainayrityksistäkö pankkeja?

Risicum ja Ferratum pikalainayritykset suunnittelivat pankkitoiminnan aloittamista. Nämä molemmat yritykset jättivät hakemuksen Finanssivalvonnalle, mutta Risicum veti jo oman hakemuksensa pois. Ferratumin hakemus on vielä tällä hetkellä käsiteltävänä.

Suomessa ei pääse pankiksi kovin helpolla ja monien ehtojen tulee täyttyä. Pankkitoiminnan aloittaminen tarkoittaa sitä, että lainojen myöntämisen lisäksi on pystyttävä ottamaan vastaan talletuksia. Toiminnan on myös oltava todella vakaalla taloudellisella pohjalla.

Pikalainayritykset toimivat niin, että ne lainaavat sijoittajien tai omistajien rahoja pikalainoina. Pankit puolestaan lainaavat muiden asiakkaiden pankkitalletuksia.

Finanssivalvonta tutkii jokaisen pankkitoimintaa havittelevan yrityksen toiminnan todella tarkkaan. Erityisesti pikalainayritysten kohdalla niiden korkeat korot ovat aiheuttaneet epäselvyyksiä. Huomattavan korkeat korot saattavat mennä jopa koronkiskonnan puolelle. Tällaisissa tapauksissa täytyy miettiä hyvin tarkkaan varojen hankinnan kustannusten sekä lainarahan hinnan eroa. Talletussuoja on myös hyvin tärkeä asia.

This entry was posted in Pikalainat and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *