Pikavippialan kovin kasvu on hiipumassa

Nyt näyttää siltä, että pikavippialan suurin kasvu on takanapäin. Pikavippiala kasvoi viime vuonna räjähdysmäisesti ja olikin odotettavissa, että suunta ei voi enää kauaa jatkua niin kiivaasti ylöspäin. Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä pikaluottoja otettiin -1,6 % verrattuna viime vuoden viimeiseen neljännekseen, kun lasketaan luottojen euromääräinen summa. Jos vertaa tämän vuoden ensimmäistä neljännestä viime vuoden ensimmäiseen neljännekseen, niin pikaluottojen ottaminen on vähentynyt 3,1 %.

Tutkimusten valossa ei voida vielä tietää, että ovatko pikavippialan uudet lait vaikuttaneet lainanottamiseen. Tämän vuoden alussahan pikalainan ottamisprosessia hieman vaikeutettiin hakijan tunnistautumisen osalta. Öiseen aikaan kello 23 – 07 ei myöskään enää voi saada rahoja tililleen, koska uuden lain mukaan hakijan harkintakykyyn ei öisin voi aina välttämättä luottaa.

Pikalainojen keskimääräiset kulut ovat myös hieman alentuneet viime vuodesta. Huippu pikalainojen kuluissa oli viime vuoden puolessa välissä. Näin kertovat Tilastokeskusten tutkimukset.

This entry was posted in Pikalainat and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *