Pikavippien lainakulujen eroja

Jos haluaa ottaa pikavipin, niin kannattaa vertailla eri yrityksiä. Pikavippien lainakuluissa on nimittäin todella suuria eroavaisuuksia. Erityisen suureksi erot nousivat 200 euron pikavipeissä. Niissä lainakulut vaihtelevat tarjoajasta riippuen 49 aina 182 euroon saakka. Kaikkein halvimman ja kaikkein kalleimman 200 euron vipin kustannuksissa on siis eroa jopa 133 euroa. 400 euron vipeissä oli toiseksi suurimmat erot niiden kuluissa. Kulut vaihtelivat 79 eurosta 211 euroon. Varsinkin jos käyttää pikavippejä usein, niin niiden vertailu on todella kannattavaa.

Tämän vuoden helmikuussa tuli voimaan laki, jonka mukaan jokaisen pikavippiyrityksen täytyy ilmoittaa lainan todellinen vuosikorko. Tämä helpottaa kuluttajaa vertailemaan eri yritysten tarjoamia pikalainoja. Kuitenkaan kaikki pikavippiyritykset eivät ole vielä tätä lakia noudattaneet, tai sitten he ovat määritelleet vuosikoron ilman tekstiviestikuluja. Eli niihinkään lukuihin ei voi aivan sokeasti luottaa.

Kaikkein edullisinta 200 euron pikalainaa tarjoavat Gsmlaina, Fastcash ja Luottopalvelu. Edullisinta 400 euron pikavippiä puolestaan tarjoavat Eurovippi, Monetti ja Mobilaina. Toki pikavippiyritysten muissa ehdoissa on myös eroja, joten kaikki eivät välttämättä pysty ottamaan vippiä siltä kaikkein edullisimmalta tarjoajalta. Vippiyrityksillä on myös eroja siinä, että kuinka nopeasti rahat saa omalle tililleen.

Kaikkein kalleimmaksi vipiksi tulee laina, joka on suuruudeltaan 50 euroa ja joka haetaan tekstiviestillä. Kun laskee tällaisen lainan todellisen vuosikoron, niin se on jopa 3100 prosenttia. Eli kun ottaa 50 euron lainan, niin siitä täytyy maksaa korkoja 30,6 euroa.

This entry was posted in Pikalainat and tagged , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *