Sairausvakuutusuudistus Amerikassa

Yhdysvalloissa tulee tapahtumaan historiallinen terveydenhuoltouudistus. Yhdysvaltain kongressin edustajainhuone on juuri hyväksynyt tämän muutoksen. Laista keskusteltiin kiivassanaisesti ja pitkään ja lopulta äänestettiin. Uutta lakiesitystä puolsi 219 edustajaa ja lain läpimenoon tarvittiin 216 ääntä, joten aika täpärille uudistuksen hyväksyminen meni. Kaikki republikaanit ja 34 demokraattia äänestivät tätä lakiuudistusta vastaan. Lakiuudistus vaatii vielä senaatin hyväksynnän, mutta laki menee varmasti läpi demokraattien äänin.

USA:n presidentti Barack Obama oli todella onnellinen, sillä tämä terveydenhuoltouudistus on ollut Obaman merkittävin hanke. Uusi laki takaa nyt sairausvakuutuksen 32 miljoonalle amerikkalaiselle. Obaman mielestä ”maalaisjärki voitti”.

Aluksi tämä uudistus rajoittaa sairausvakuutusyhtiöiden mahdollisuuksia evätä vakuutus ihmisiltä, joilla on jokin terveysongelma jo valmiiksi. Myöhemmin jokaisen täytyy hankkia sairausvakuutus ja köyhille myönnetään verohelpotuksia tai valtion tukea vakuutusmaksujen kattamiseksi.

This entry was posted in Vakuutukset and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *