Suomalaiset ovat säästäväisiä

Tilastokeskus teki tutkimuksen, jonka tulos kertoo, että suomalaiset luottavat omaan talouteensa sekä kansantalouden positiiviseen kehitykseen. Heinäkuussa haastateltiin tätä tutkimusta varten noin 1200 suomalaista. Tästä tutkimuksesta kävi myös ilmi, että suomalaiset ovat todella säästäväistä kansaa. Suomalaiset haluavat säästää hieman varoja pahojen päivien varalle ja suomalaiseen tapaan ei kuulu turha tuhlailu. Rahoja ei tuhlata saman tien kalliisiin autoihin tai lomaosakkeisiin Espanjassa. Suomalainen säästää ensin ja jos säästämisen jälkeen jää vielä rahaa, niin ne voidaan tuhlata järkevästi. Suomalaisen suurimpia investointeja ovat kestokulutushyödykkeet sekä harrastukset.

Suosituimmat säästämisen tavat ovat Suomessa määräaikaiset sekä sijoitustilit. Sijoitusrahastot ja vakuutukset ovat myös suosittuja.

Suomalaiset ottavat helposti lainaa, sillä he ovat luottavaisia tulevaisuuteen sekä omaan talouteensa. Tässä Tilastokeskuksen tutkimuksessa selvisi, että 68 % vastanneista henkilöistä ottaa mielellään tarvittaessa lainaa. Edellisen vuoden v.2009 samassa tutkimuksessa vastaava prosentti oli 58.

Tähän tutkimukseen osallistuneista henkilöistä 64 % oli saanut kerättyä rahaa säästöön viimeisen vuoden aikana ja jopa 75 % osallistuneista oli sitä mieltä, että saa säästettyä rahaa seuraavan vuoden aikana. Vastaavat luvut vuonna 2009 olivat paljon pienemmät.

This entry was posted in Säästäminen and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *