Suomen Pankki varoittaa kotitalouksia matalista koroista

Erkki Liikanen, Suomen Pankin pääjohtaja, varoittelee kansalaisia matalista koroista. Erkki Liikasen mukaan suurimmassa vaarassa ovat kotitaloudet, jotka eivät ole mitenkään varautuneet korkojen nousuun tai äkillisiin tulojen pudotuksiin. ”Velkaantumisen kasvu on lisännyt kotitalouksien velanhoito-ongelmia”, sanoi Erkki Liikanen tiedotustilaisuudessa.

Vastikään julkaistiin kuluttajien luottamusindikaattori ja sen mukaan oman taloutensa kohentumiseen uskoo jopa 28 % suomalaisista.

Tällä hetkellä suomalaiset kotitaloudet ovat aiempaa raskaammin velkaantuneita. Mikäli korot nousevat siihen mitä ne olivat takavuosina, tulee halvasta asuntolainasta yllättäen kallis. Kaikki merkit viittaavat siihen, että korot nousevat aivan varmasti. Asuntovelallisten kannattaa siis varautua henkisesti vaikeampiin aikoihin.

Liikasen mukaan Euroopan Keskuspankin korot ovat asianmukaisia ja asuntojen hinnat eivät kuitenkaan ole nousseet Suomessa niin ennätysmäisesti kuin joissain muissa maissa. Nyt on lisäksi luvassa lisää uudisrakentamista, joten asuntojen hintojen nousu luultavasti hiipuu.

This entry was posted in Asuntolainat and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *