Suomen pikavippiyritykset opportunisteja

Per Spångberg, joka on norjalaisen pikavippiyrityksen Folkia AS:n toimitusjohtaja, arvostelee joidenkin suomalaisten pikavippiyritysten tapaa toimia. Hänen mukaansa osa yrityksistä ei noudata alan säädöksiä tai niiden palvelut ovat kohtuuttoman kalliita.

Folkia AS hankki osakevaihdolla vuonna 2009 suomalaisen Monetti Oy:n. Nyt Monetti on tämän norjalaisyhtiön sivuliike. Spångberg kehuu, että heillä on alusta asti ollut viranomaisluvat kunnossa. Ja Norjassa ei saa edes aloittaa toimintaa ilman 5 miljoonan euron osakepääomaa.

Pikalainabisnes kansainvälistyy kovaa vauhtia ja Folkia on mukana tässä. Amerikkalainen Dollar Financial –konserni osti Folkian viime viikolla. Dollar Financial haluaa laajentua ja Folkian ostaminen oli osa heidän laajentumisstrategiaansa Pohjoismaihin. Tämä kauppa avaa uusia mahdollisuuksia Pohjoismaiden markkinoille. Esimerkiksi Amerikassa ovat tällä hetkellä hyvin suosittuja prepaid-luottokortit. Niitä luultavasti aletaan myydä myös Pohjoismaissa lähiaikoina. Prepaid-luottokorteissa on korkea avausmaksu ja kuukausimaksu sekä jokaisesta ostosta veloitetaan erikseen kohtalaisen korkea summa.

This entry was posted in Pikalainat and tagged , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *