Henkivakuutus

Henkivakuutus on vakuutus, joka korvaa vakuutetun henkilön kuoleman hänen edunsaajilleen. Vakuutusyhtiöt tarjoavat erilaisia henkivakuutuksia, jotka voidaan karkeasti jakaa kahteen luokkaan:

–          Kuolemanvaravakuutus, jossa vakuutusyhtiö maksaa korvausta vakuutetun perheelle, mikäli hän kuolee vakuutusaikana

–          Elämänvaravakuutus, jossa vakuutettu saa korvausta, jos hän on sovittuna aikana hengissä. Se voidaan maksaa kertasuorituksena tai osissa pidemmän ajan kuluessa, jolloin se on usein eläke.

Useat markkinoilla olevat henkivakuutukset ovat näiden yhdistelmiä. Hyvä esimerkki ovat vapaaehtoiset lisäeläkkeet, joita otetaan täydentämään työeläkettä.

Henkivakuutus turvaa vakuutetun lähipiirin toimeentulon, jos vakuutettu kuolee. Henkivakuutus on yleinen pitkän aikavälin säästämisen väline, joilla voidaan varmistaa toimeentulo tulevaisuudessa. Jotkut käyttävät henkivakuutuksia saadakseen säästöilleen tuottoa. Henkivakuutukset voi myös vähentää verotuksessa, mikä on vaikuttanut positiivisesti niiden suosioon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *