Moottoripyörävakuutus

Moottoripyörän omistajan täytyy ottaa moottoripyörälleen pakollinen liikennevakuutus. Lisäksi kannattaa ottaa vapaaehtoinen ajoneuvovakuutus eli kaskovakuutus.

Liikennevakuutus korvaa vahingon sattuessa kaikki henkilövahingot sekä vastapuolelle tulleet omaisuusvahingot. Liikennevakuutus ei kuitenkaan korvaa omalle moottoripyörälle sattuneita vahinkoja, vaan niitä varten on oltava ajoneuvovakuutus. Ajoneuvovakuutus korvaa myös ajovarusteet: haalarin, kypärän, hanskat sekä kengät. Ajoneuvovakuutus korvaa myös moottoripyörän varkauden tai ilkivallan. Toki niitä on monentasoisia vakuutuksia, joten kannattaa miettiä, että millaisen turvan haluaa moottoripyörälleen.

Moottoripyörän vakuutushinnoittelu on hieman erilainen kuin esimerkiksi autojen hinnoittelu. Koska moottoripyörällä ei välttämättä ajeta läpi talven, perustuvat sen vakuutusmaksut siihen, että kuinka monena ajokautena pyöräänsä käyttää.

Moottoripyöräkaskoissa on useimmiten bonusjärjestelmä niin kuin autoissakin. Jos omalle moottoripyörälle ei satu mitään vahinkoja, niin silloin saa alennuksia vakuutuksen vuosimaksuista. Yleensä vakuutusmaksut putoavat noin 10 % vuodessa ja alennus voi parhaillaan olla jopa 60 %. Jos sattuu jokin vahinko, jonka vakuutusyhtiö joutuu korvaamaan, niin vakuutusmaksu nousee takaisin ylöspäin noin 20 %.

Monilla vakuutusyhtiöillä myös moottoripyörän ominaisuudet vaikuttavat vakuutuksen hintoihin. Lisäksi pyörän omistajan ikä ja asuinkunta vaikuttavat moottoripyöräkaskon hintaan. Kun ajokokemusta on kertynyt enemmän, ovat vakuutusmaksut matalammat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *