Vauvavakuutus

Vakuutusyhtiöt tarjoavat nykyään lapsivakuutusten lisäksi vauvavakuutuksia, jolloin vielä syntymättömän vauvan voi vakuuttaa jo valmiiksi. Yleensä takaraja vauvavakuutuksen hakemiselle on 3 kuukautta ennen laskettua aikaa.

Vauvavakuutus, joka haetaan ennen lapsen syntymää, haetaan äidin terveystietojen pohjalta. Tämä on suurin ero lapsivakuutuksiin, jotka haetaan lapsen omien terveystietojen pohjalta. Vauvavakuutushakemukseen liitetään mukaan kopio äidin neuvolakortista ja jos raskaus on sujunut normaalisti, niin vauvavakuutus yleensä myönnetään ilman mitään rajoituksia.

Jo vauvan odotusaikana otettu vakuutus on yleensä kalliimpi, kuin jo syntyneen vauvan vakuuttaminen eli lapsivakuutus. Toisaalta siinä on kattavampi vakuutusturva, koska siihen ei yleensä tule mitään rajauksia korvattavien sairauksien suhteen. Vrt. esimerkiksi ,jos hakee lapsivakuutusta 2 kk ikäiselle vauvalle, jolla on ollut yksi korvatulehdus, niin vakuutusyhtiö saattaa rajata lapsen kaikki tulevat korvasairaudet korvauksien ulkopuolelle.

Vauvavakuutus korvaa vauvan syntymän ja siinä mahdollisesti tapahtuvat komplikaatiot. Se korvaa myös synnynnäiset sairaudet ja niihin mahdollisesti liittyvät lääkitykset sekä vauvan ensimmäiset elinpäivät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *