Kiinteistön täysarvovakuutus

Kiinteistön täysarvovakuutus on tarkoitettu asuin-, liike- sekä toimistorakennuksille. Kodit, jotka eivät ole asunto-osakeyhtiömuotoisia vakuutetaan kotivakuutuksella. Kiinteistövakuutus vakuuttaa rakennuksen ja siihen kiinteästi asennetut rakenteet ja kalusteet. Irtaimistoa kiinteistövakuutus ei vakuuta.

Kiinteistön täysarvovakuutus vakuuttaa rakennuksen sen kuutiotilavuuden mukaan ilman mitään sovittua vakuutusmäärää. Kun mittapuuna käytetään rakennuksen kuutiotilavuutta, niin se on aina vakuutettu täydestä arvostaan, kun rakennusvuosi, käyttötarkoitus, rakennusluokka sekä sijaintitiedot ovat oikeat.

Korvaus perustuu omaisuuden jälleenhankinta-arvoon eli samanlaisen tai vastaavan uuden hankkimiseen tilalle. Rakennuksen hankintahinnalla ei siis ole mitään väliä, vaan ainoastaan nykyhetken kustannukset ovat korvausperusteena. Korvausta saa myös vahingossa tapahtuneista lisäkustannuksista, jotka voivat olla esimerkiksi vuokratulojen menetykset.

Add Your Comment

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>