Kiinteistövakuutus

Kiinteistövakuutus on tarkoitettu asunto-osakeyhtiöille ja kiinteistöosakeyhtiöille, jotka ovat asuinkäytössä. Kiinteistövakuutus on vakuutussopimus, jonka tehtävänä on turvata rakennukset. Se on myös kiinteistön omistajan vastuuturva, isännöitsijän ja hallituksen vastuuturva ja kiinteistön omistajan oikeusturva.

Vakuutusyhtiöt tarjoavat monia erilaisia kiinteistövakuutuksia suppeista vakuutuksista kaikenkattaviin vakuutuksiin. Kiinteistön täysarvovakuutus vakuuttaa rakennuksen sen tilavuuden mukaan, eikä sille ole määrätty ennalta euromääräistä summaa. Toinen vaihtoehto on euromääräinen kiinteistövakuutus. Täysarvovakuutus sopii kaikkiin muihin kiinteistöihin paitsi tuotannollisiin rakennuksiin. Euromääräisellä kiinteistövakuutuksella voi vakuuttaa minkä tahansa rakennuksen.

Vakuutuksen kohteena ovat kaikki rakennukset, jotka on merkitty vakuutuskirjaan. Lisäksi vakuutukseen kuuluu automaattisesti rakennusten välitön pihapiiri ja siinä olevat kaikki alle 40 m2 kokoiset katokset sekä yksityistalouksien yhteiskäytössä olevat koneet ja työkalut. Kiinteistövakuutuksen piiriin ei kuulu rakennuksessa oleva yksityisten henkilöiden omistama irtaimisto.

Kiinteistölle tapahtuvia äkillisiä vahinkoja voivat olla esimerkiksi tulipalo, vesivahinko, ilkivalta tai murto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *