Laitevakuutus

Laitevakuutus tuo turvaa yrityksen kalleimmille laitteille. Eri vakuutusyhtiöillä on erilaisia maksimihintoja korvattaville laitteille, hinnat vaihtelevat yleisimmin 20 000 – 50 000 euron (jälleenhankintahinta) välillä. Vahingonkorvaus lasketaan siis vastaavan hintaisen laitteen hankkimisesta nykyhetkellä. Korvattavan vahingon enimmäismäärä saadaan siten, että uuden vastaavan laitteen hinnasta vähennetään ikävähennys toisesta vuodesta alkaen ja se on 10 – 15 % vuodessa laitteesta riippuen.

Laitevakuutus korvaa äkillisen ja ennalta arvaamattoman laitteen hajoamisen. Se on voinut tapahtua ulkopuolisen tapahtuman tai irtipäässeen tulen takia. Laitevakuutus on siis ns. all risk -vakuutus. Laitevakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa, poikkeuksena autossa kuljetettavat työkalut yms., joiden osalta vakuutus on voimassa yleensä vain Suomessa.

Laitevakuutuksen voi ottaa muun muassa yrityksen audiovisuaalisille laitteille, tietoteknisille laitteille, optisille laitteille, mittaus- ja tutkimuslaitteille, soittimille, lääkinnällisille laitteille ja turvapuhelimille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *