Maatilavakuutus

Maatilavakuutus on tarkoitettu toimiville maatiloille. Lisäksi voidaan vakuuttaa maatilaverotuksen mukaan maatilan sivuelinkeino. Maatilavakuutuksen voi ottaa yritys, ammatinharjoittaja tai yhteisö.

Maatila tarvitsee yleensä toimiakseen monia kalliita investointeja. Näitä ovat muun muassa koneet, rakennukset ja eläimet. Mikäli jotain yllättävää vahinkoa tapahtuu näille, on maatilan toiminta vaarassa. Tällaisia tilanteita varten on hyvä olla maatilavakuutus. Se turvaa maatilan toiminnan jatkumisen, vaikka jotain vahinkoa tapahtuisi.

Maatilavakuutuksia on erilaisia ja ne kattavat eri asioita aina vahinkoyhtiöstä riippuen. Usein on tarjolla peruspaketti ja siihen voi lisätä erilaisia vahinkoja, joita varten halutaan vakuutus ottaa. Maatilaa uhkaavia vaaroja ovat esimerkiksi tulipalo, tulva, salama, sähköilmiö, myrsky tai villieläinvahinko. Turkistarhalla on lisäksi omat uhkansa.

Kannattaa miettiä, että mitkä ovat oman maatilan suurimmat riskit ja sen jälkeen kannattaa vertailla eri vahinkovakuutusyhtiöiden tarjoamia maatilavakuutuspaketteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *