Oikeusturvavakuutus

Oikeusturvavakuutus korvaa vakuutuksenottajan oikeudenkäyntikuluja. Se korvaa vakuutusehdoissa luetelluista vakuutustapahtumista johtuvat oikeudenkäyntikulut eli asianajajan palkkiot sekä oikeudenkäyntimaksut. Jotkut laajat oikeusturvavakuutukset korvaavat myös vastapuolen oikeudenkäyntikulut, mikäli vakuutettu määrätään korvaamaan ne.

Oikeusturvavakuutus soveltuu lähes kaikille suomalaisille yrityksille toimialasta riippumatta. Oikeusturvavakuutusta ei ole kuitenkaan tarkoitettu niille yrityksille, joille oikeudenkäynti on arkipäivää ja osa liiketoimintaa, kuten asuntojen vuokraus tai osakekauppa. Oikeusturvavakuutus turvaa siis ainoastaan äkilliset ja satunnaiset oikeudenkäyntikulut.

Oikeusturvavakuutuksessa on paljon ehtoja, jotka rajoittavat oikeusturvavakuutusta. Se ei esimerkiksi korvaa oikeudenkäynnistä johtuvia ansionmenetyksiä eikä tavanomaista korkeampia asianajokuluja. Eri vakuutusyhtiöiden ehdoissa on myös suuria eroja siitä, että mitä ne korvaavat ja mitä ne eivät korvaa. Usein niissä on myös omavastuut vakuutuksesta riippuen joko 15 % kuluista tai 200 euron kertamaksu. Enimmäiskorvausmäärä on myös erikseen mainittu vakuutusehdoissa ja yleisin oikeudenkäyntikorvausten enimmäismäärä on 8 400 euroa per oikeudenkäynti.

Oikeusturvavakuutuksen voi ottaa itsenäisenä vakuutuksena tai sen voi liittää osaksi jotain toista vakuutusta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *