Rakennustyövakuutus

Rakennustyövakuutus korvaa rakennustyössä rakennettavalle kohteelle aiheutuneet äkilliset ja ennalta arvaamattomat vahingot. Urakoitsija on velvollinen vakuuttamaan työkohteen sekä rakennustyötä varten hankitut rakennustuotteet ja käyttötarvikkeet niiden jälleenhankinta arvostaan. Tämä on määrätty rakennusurakan yleisissä sopimusehdoissa YSE 98:ssa. Rakennustyövakuutuksen täytyy sisältää myös sivu- ja aliurakat. Jokainen urakoitsija vakuuttaa kuitenkin omat työvälineensä.

Rakennusvakuutuksen kohde on rakennettava tai korjauksessa oleva rakennus. Rakennusvakuutukseen voi myös erikseen liittää mahdolliset työmaarakennukset, kaluston ja työntekijöiden omaisuuden. Omaisuus siirtyy rakennustyövakuutuksen korvauspiiriin, kun se on purettu kuljetusvälineestä työmaalle tai työmaan varastoon. Rakennusvakuutuksen täytyy olla voimassa siihen saakka kunnes rakennuskohde on vastaanotettu.

Kiinteistön vakuutukseen täytyy tehdä yleisten sopimusehtojen mukaan ilmoitus oleellisesta vaaran muutoksesta. Jos kiinteistössä tehdään pinnoite-, LVIS- tai kattotöitä, niin vakuutusyhtiölle täytyy ilmoittaa. Työnlaadusta riippuen saatetaan muutostöistä periä lisämaksua riskin lisääntymisestä.

 
 
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *