Vanhemmat avustavat kotoa pois muuttaneita lapsiaan

Tele Finland teetti Taloustutkimuksella tutkimuksen siitä, että kuinka vanhemmat avustavat lapsiaan, jotka ovat muuttaneet pois kotoa. Tutkimuksesta selvisi, että keskimäärin yksinasuva nuori saa rahallista tukea vanhemmiltaan noin 100 euroa kuukaudessa. Joillain nuorilla summa saattoi kuitenkin olla jopa 4000 euroa kuussa. Eniten tukea tutkimuksen mukaan saavat nuoret, jotka asuvat pääkaupunkiseudulla. Pohjois-Suomessa asuvat nuoret saavat tukea keskimäärin vähemmän. Jos nuoren vanhemmat ovat korkeasti koulutettuja ja hyvätuloisia, niin heidän antama tuki on enemmän. Nuoret miehet saivat tukea jopa puolta enemmän kuin nuoret naiset.

Tutkimuksen mukaan vanhemmista neljä viidesosaa on sitä mieltä, että he ovat antaneet nuorilleen jonkinlaista tukea. Nuorista puolestaan vain kaksi kolmasosaa kertoi saaneensa jotain tukea kotoaan. Tele Finlandin liittymistä vastaava henkilö Sonja Pihlaja arveli, että ehkäpä yksinasuvat nuoret eivät miellä kotoaan saatua ruokakassia tueksi.

Tutkimuksessa selvisi myös se, että nuoret toivovat taloudellisen tuen lisäksi vanhemmiltaan myös neuvoja sekä enemmän yhteydenpitoa.

Tässä kyselyssä oli mukana 199 nuorta ja 347 vanhempaa.

This entry was posted in Talous and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *