Visa

Visa-luottokortti on yleisin luottokortti Suomessa. Visa on sekä maksuaikakortti että luottokortti. Maksuaikakortti tarkoittaa sitä, että Visalla tehdyille ostoksille saa noin puolitoista kuukautta korotonta maksuaikaa. Sama maksuaikasääntö koskee myös ulkomailla tehtyjä käteisnostoja sekä ostoja. Visa-kortin luotto-ominaisuudella visa-kortin haltija voi valita, että maksaako hän eräpäivänä koko laskun vai minimilyhennyksen.

Visa-kortti vaihtoehdot ovat Visa ja Visa Gold. Visan kuukausittainen käyttöraja on 400 – 8000 euroa ja Visa Goldiin voidaan sopia yksilöllinen käyttöraja. Jos tarvitsee pidemmän maksuajan, niin oman pankkinsa kanssa voi sopia luottolimiitistä, jolloin laskun voi maksaa erissä korkoineen. Luottolimiitit ja korot vaihtelevat pankkikohtaisesti.

Visa-luottokortin voi ottaa itsenäisenä korttina tai yhdistää sen omaan pankkikorttiin, jolloin voi maksaessaan valita, että maksaako luotolla vai pankkikortilla debit/kredit.

Visa-luottokortti hyväksytään maksuvälineenä jopa 24 miljoonassa myyntipisteessä tai palvelupisteessä ympäri maailman. Pelkästään Suomessa Visaa voi käyttää maksuvälineenä yli 60 000 eri paikassa. Lisäksi Visalla voi nostaa käteistä Suomen automaateista. Ulkomailla Visalla voi myös nostaa käteistä Visa-automaateista, joita on olemassa noin 800 000 yli 130 maassa ympäri maailman. Kun nostaa käteistä ulkomailla, niin kustannukset ovat euroja nostaessa 1 euro + 2 % nostettavasta rahasummasta ja muita valuuttoja nostettaessa 2 euroa + 2,5 % nostettavasta summasta. Visalla on internetpalvelu, josta näkee kaikki maailman Visa-automaatit. Joten jos kohteessa on mahdollista päästä internettiin, niin sieltä on helppo tarkistaa lähimmän Visa-automaatin sijainti.

Verkkokaupoissa Visa hyväksytään myös yleensä maksuvälineenä. Verified by Visa on turvallinen maksutapa internetissä. Sen avulla molemmat osapuolet tunnistetaan ja molemmat osapuolet voivat luottaa siihen, että maksu tapahtuu luotettavasti.

Visa-luottokorttia voi hakea oman pankkinsa kautta tai visan kotisivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *